Program educational

Adolescenților din România le lipsește informația corespunzătoare. Sunt expuși doar unei informări parțiale cu privire la problematica relațiilor sexuale. Sursele de cunoaștere disponibile adolescentului și utilizate de către acesta în cele mai multe cazuri sunt: internetul, vizionarea de filme, microgrupul de apartenență (gașca). Deseori informația pe care o oferă aceste surse este incompletă sau eronată.
Proiectul „Cealaltă față a realității” susținut de Asociația Centrul Iochebed cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Alba Iulia, are ca și grup țintă adolescenții, din școlile și liceele din județul Alba. Scopul proiectului este transmiterea de informații și educarea adolescenților cu privire la teme precum: bolile cu transmitere sexuală, consecințele acestora; sarcina și dezvoltarea intrauterină; avortul și efectele sale. Se au în vedere în mod special acele informații care completează imaginea unei relații sexuale, respectiv riscurile și pericolele unei relații sexuale lipsită de discernământ și responsabilitate.

005-Program-educational-0002

Grup pentru adolescenti

Prin intermediul acestui grup se dorește ca adolescenții să primească suport, ajutor, să învețe și să își dezvolte principii sănătoase cu privire la relații, sexualitate și căsătorie. Printre temele abordate la întâlnirile săptămânale sunt: importanța stabilirii unor scopuri în viață, fermitatea în principii și valori, puterea mass-mediei, puterea autocontrolului, a doua virginitate, căsătoria e “beton”.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppPrintFriendly