Abstinenta sexuala

O mare parte din tinerii societății de azi, consideră abținerea de la relațiile sexuale până la căsătorie ca fiind demodată. Argumentele cel mai frecvent folosite în începerea vieții sexuale sunt „sexul ne va apropia mai mult”, „sexul ne va îmbogăți relația”, „dacă m-ai iubi cu adevărat, ai face-o”, „numai de data asta”, „vreau să îți ofer ceva care să îți amintească de mine”, „dacă tu nu vrei, îmi găsesc pe cineva care vrea”, „fără sex nu merge”. Realitatea arată însă că acest stil de viață atrage după sine consecințe precum: contactarea bolilor cu transmitere sexuală, apariția unei sarcini nedorite, avortul. Se constată faptul că sexul protejat te apără uneori de consecințele fizice dar nu și de consecințele emoționale. Relațiile sexuale în afara căsătoriei nu protejează inima, lăsând răni adânci. Deaceea merită să aștepți acea relație deosebită care durează o viață.

Cei mai mulți tineri nu caută o relație sexuală. Ei caută intimitate, caută pe cineva care să-i placă pentru cine sunt ei, fără a se implica sexual. Există cercetări (Journal of Adolescent Health Care) care arată că ”motivația cea mai puternică pentru relațiile sexuale la vârsta adolescenței este nevoia emoțională și psihologică de a iubi și de a fi iubit”. Cu toate că sexul premarital este folosit ca un test pentru a vedea dacă partenerii se potrivesc, se constată că numărul cuplurilor „compatibile” este în descreștere.

Mai mult decât o experiență sexuală trecătoare, sexul a fost intenționat să se desfășoare în contextul căsătoriei. Dumnezeu a creat sexul pentru ca oamenii să se bucure de el deplin. O viață sexuală responsabilă aduce în viața unui cuplu împlinire.

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppPrintFriendly